Antena 3 CNN Actualitate Cseke Attila, despre carantinarea Capitalei: "Mâine se va discuta în comitetul tehnico-științific"

Cseke Attila, despre carantinarea Capitalei: "Mâine se va discuta în comitetul tehnico-științific"

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că vineri se va discuta în comitetul tehnico-științific propunerea de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov.

Cseke Attila, despre carantinarea Capitalei: "Mâine se va discuta în comitetul tehnico-științific"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    14 Oct 2021   •   22:14

Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis propunerea de carantinare zonală a Capitalei şi a judeţului Ilfov către Raed Arafat, șeful DSU, către Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, direcțiilor de sănătate publică din Bucureşti şi Ilfov şi prefecturilor.

În replică, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a precizat că mâine va avea loc o întâlnire cu comitetul tehnico-științific.

„Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov.

Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, pentru că o carantină zonală nu este o măsura care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat joi seară Cseke Attila, la Digi24.

Referitor la propunerea premierului interimar, Florin Cîţu, cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine, Cseke Attila a spus:

„Va fi și această discuție legată de certificat pentru că nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că tu nu mai poți să ieși pe stradă sau nu poți să te duci la un anumit tip de manifestare”, a mai spus ministrul Sănătății, Cseke Attila.

×
Subiecte în articol: Cseke Attila carantinarea Capitalei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close