Antena 3 CNN Actualitate Generalul Christopher Ghika, despre viața lui în slujba reginei Elisabeta a II-a: ”Atunci am întâlnit-o prima dată. A fost cu totul special”

Generalul Christopher Ghika, despre viața lui în slujba reginei Elisabeta a II-a: ”Atunci am întâlnit-o prima dată. A fost cu totul special”

Generalul Christopher Ghika, șeful Gărzii Regale și omul care coordonează funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, vorbește pentru prima oară publicului din România, într-un interviu acordat Anei Iorga.

Generalul Christopher Ghika, despre viața lui în slujba reginei Elisabeta a II-a: ”Atunci am întâlnit-o prima dată. A fost cu totul special”
Sursa foto: Antena 3
de Ana Iorga    |    19 Sep 2022   •   20:07

Omul care a stat la dreapta Reginei și va fi acum în slujba Regelui Charles al III-lea este descendentul domnitorilor Ghika și strănepotul Marthei Bibescu.

Generalul Christopher Ghika vorbește despre viața lui în slujba Reginei, despre protocolul acestui eveniment istoric, despre rădăcinile românești, despre datorie și curaj.

”Cred că vorbesc în numele fiecărui cetățean din Regatul Unit când spun cât de triști suntem după pierderea unei regine incredibile. Noi, militarii, care suntem responsabili de organizarea funeraliilor, e un privilegiu că avem ocazia să participăm, așa că suntem hotărâți să ne facem datoria față de Majestatea Sa”, a declarat generalul Christopher Ghika.

Acesta a povestit momentul în care a întâlnit-o prima dată pe regina Elisabeta a II-a.

”Am întâlnit-o prima dată când făceam parte din gardă la Castelul Windsor, asta era în 1994. Și am avut norocul să fiu invitat la cină alături de regină.
A fost o experiență uimitoare. Nu eram mulți la masă. A fost incredibil de primitoare și de caldă, dar și foarte interesată de activitatea noastră de militari.

Eram emoționat. Eram un tânăr ofițer de 24 de ani și deodată m-am trezit la cină cu Elisabeta a II-a. Chiar eram foarte emoționat. Dar ea a fost incredibil de gentilă cu mine și m-a făcut să mă simt în largul meu foarte repede”, a povestit emoționat generalul.

Christopher Ghica a spus apoi și care este momentul alături de regina Elisabeta a II-a pe care îl prețuiește cel mai mult.

”Cred că au fost mai multe. Am fost norocos să o întâlnesc de mai multe ori în timpul carierei mele militare. 

Cred că unele dintre momentele cele mai frumoase erau cele în care o informam despre activitatea curentă a Gărzilor Regale pe care le comand. Era cu totul special”, a mai spus generalul Christopher Ghica în interviul exclusiv acordat pentru Antena 3.

Întregul interviu cu generalul cu origini române, Christopher Ghika, poate fi vizionat în clipul de mai jos:

Un maior de origine română conduce organizarea funeraliilor Reginei Elisabeta: "Este o datorie foarte tristă"

Generalul-maior Cristopher Ghika, Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, conduce organizarea funeraliilor Reginei Elisabeta.

Descendent al familiei domnitoare Ghika, generalul-maior Ghika este responsabil de organizarea din punct de vedere ceremonial a funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a.

"Este ultima mea misiune pentru Regină, dar prima misiune pentru Rege", a declarat generalul.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close