Antena 3 CNN Actualitate Au apărut primii cartofi noi românești. Prețul uriaș cu care se vinde un kilogram în piețe

Au apărut primii cartofi noi românești. Prețul uriaș cu care se vinde un kilogram în piețe

În piețele din România au apărut cartofii noi românești. Prețurile nu sunt deloc unele mici, ba din contră, mult prea piperate pentru buzunarele românilor.

Au apărut primii cartofi noi românești. Prețul uriaș cu care se vinde un kilogram în piețe
Sursa foto: Hepta I news & archive - Romanian
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   22:17

Odată cu venirea primăverii și cu apariția legumelor și fructelor de sezon, mulți români au ajuns să nu își mai permită să facă piața, și asta din cauza prețurilor practicate de comercianți.

Nici măcar "leguma săracului”, cartoful, nu mai este accesibil.

Prețurile au explodat în ultima perioadă pentru cartofi, dar și verdețurile, ori anumite fructe și legume care au ajuns să coste mai mult decât carnea.

Pentru un kilogram de cartofi noi, românii trebuie să plătească 14,99 de lei. Adică 15 lei pentru numai câțiva cartofi cât intră într-un kilogram.

Cumpărătorii au crezut că nu văd bine atunci când au realizat cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi.

Din păcate, prețul cartofilor nu este singurul care a explodat, același lucru întâmplându-se și cu numeroase alte legume și fructe.

De aceea, mulți români au dat fuga la supermarketuri, unde fructele și legumele de import sunt mult mai ieftine, însă nu și la fel de gustoase.

Urzicile au fost printre primele legume care au avut prețuri exorbitante, fiind vândute cu 10 lei pe pungă de 250 de grame, iar un kilogram putea ajunge și la 50 de lei, ceea ce depășește chiar și prețul unui kilogram de carne de pui sau de porc.

În supermarket-uri, situația nu era mai bună, unde o jumătate de kilogram de urzici costa 18,99 de lei, adică 38 de lei pe kilogram.

×
Subiecte în articol: cartofi noi pret
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close