Antena 3 CNN Actualitate Analistul Bogdan Chirieac: Nimeni nu se simte bine cu libertatea profund îngrădită. Problema e ce decizie se va lua

Analistul Bogdan Chirieac: Nimeni nu se simte bine cu libertatea profund îngrădită. Problema e ce decizie se va lua

Bogdan Chirieac a vorbit despre criza provocată de coronavirus în România.

Analistul Bogdan Chirieac: Nimeni nu se simte bine cu libertatea profund îngrădită. Problema e ce decizie se va lua
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3
24 Apr 2020   •   16:23

„Nimeni nu se simte bine cu libertatea profund îngrădită. Problema e ce decizie se va lua. Alegem să pornim economia, cum observ că aleg toate statele din lume nu doar cele vestice din clubul cărora România face parte, sau alegem să murim de foame? E o alegere cumplită”, a precizat analistul politic la România TV.

„Observ că liderii politici din lume aleg să repornească economiile și să își asume pierderile. Oricum multă vreme nu putem rezista. Și sistemul sanitar înghite foarte multe resurse care nu coboară din cer ci trebuie oferite de Guvern, dar riscăm să nu mai fie nimeni care să mai plătească taxe”, a adăugat Chirieac.

„Poate că atunci Guvernul Orban va cere administrației să fie și cât de cât eficientă. În sensul în care să nu mai pună frână mediului privat. Aceasta ar fi marea realizare în România. Ca administrația să nu mai țină piciorul pe frână în fața mediului privat. De ajutat mediul privat cum se întâmplă în democrațiile consolidate nu poate fi vorba 20 de ani de acum încolo. 

Dar dacă reușești să ridici piciorul de pe frână, măcar fiindcă toată națiunea a depus un efort major pentru a plăti administrația în această perioadă, e un mare pas înainte”, a conchis Bogdan Chirieac.

×
Subiecte în articol: Bogdan Chirieac
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close