Antena 3 CNN Actualitate Adevărul șocant despre subsolurile-buncăr care ar trebui să-i adăpostească pe români

Adevărul șocant despre subsolurile-buncăr care ar trebui să-i adăpostească pe români

1 minut de citit Publicat la 12:25 19 Apr 2017 Modificat la 12:25 19 Apr 2017
o_1be2of8u81jmh1mbjer91l7lfo08.jpg
foto: Pixabay.com

Sirenele de alarmă aeriană s-au auzit miercuri și în București și în Ilfov. Exercițiul a fost anunțat de Inspectoratul în Situații de Urgență și populația a fost îndemnată să rămână calmă. În cazul unei situații reale însă, puțini sunt cei care știu cum să reacționeze, ce să facă și unde să se ducă, scrie imopedia.ro.

Nici posibilitățile nu sunt prea multe. Bucureștiul a fost construit ca un puternic punct de apărare a populației, cu peste 4.000 de adăposturi antiaeriene. Din păcate, doar jumătate dintre acestea mai sunt în stare de funcționare.

„Subsolurile sunt tratate toate la fel, indiferent că este vorba despre buncăre sau subsoluri normale. În cel mai bun caz, ele sunt transformate în spații de recreere sau utilitare pentru locuitori. În cel mai rău caz, în ele domnește mucegaiul și sunt pline de gândaci și șobolani”, explică Marius Marinache, specialist în protecție civilă.

Pentru a recunoaște subsolurile-buncăr de cele normale, locuitorii trebuie să se uite după tunelurile adânci și pereții groși. acestea ar trebui să aibă uși speciale, care nu pot fi deschise decât de către persoane autorizate, iar înăuntru se găsesc recipiente pentru apă potabilă și sunt dotate cu instalații de ventilație care filtrează aerul sau micromanometre pentru măsurarea diferenței de presiune dintre interior și exterior.

×
x close