Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: ”Să nu mai fie învățământ gratuit”, declarația revoltătoare a unui ministru tehnocrat

100 de minute: ”Să nu mai fie învățământ gratuit”, declarația revoltătoare a unui ministru tehnocrat

1 minut de citit Publicat la 18:28 28 Iun 2016 Modificat la 18:28 28 Iun 2016
13517639_258041687895465_2832912045270002834_o.jpg
Foto: Marius Bostan/Facebook

Alessandra Stoicescu a prezentat, la 100 de minute, de la Antena 3, declarația ministrului Comunicaţilor, Marius Bostan, potrivit căruia învățământul nu ar trebui să mai fie gratuit.

Ministrul a afirmat că părinţii ar trebui să plătească pentru educaţia copiilor lor, "100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis", doar pentru a se implica în acest proces.

"Eu văd părinţii la şcoală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că "am salariu mic" e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis", a spus Bostan, potrivit Agerpres.

În opinia sa, gratuitatea este o reminiscenţă a anilor de comunism.

"Mentalitatea comunistă a fost aşa: să primesc gratis educaţie. Atunci nu cer în partea cealaltă la ghişeu calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult că s-ar opri curentul la ora 12,00. După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Pentru foarte mulţi părinţi dacă ar simţi că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conştientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înţelege cum funcţionează statul de fapt. Ar trebui făcute seminarii despre funcţionarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neîmplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul "să se dea". Nu avem în partea cealaltă "de unde". Părerea mea este că e o reminiscenţă a celor 50 de ani de comunism", a mai spus ministrul Comunicaţiilor.

×
x close