Rude ale şefului Poliţiei Sălaj şi ale prim-procurorului parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj ar fi implicate într-un dosar privind aranjarea aparatelor de jocuri electronice.
Softul "păcănelelor" era modificat astfel încât banii ajungeau doar la persoanele care făceau parte din acest grup.
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut ample percheziţii la patroni şi angajaţi ai unor firme de jocuri de noroc şi pariuri.
O parte a membrilor grupului au accesat, fără drept, cu concursul administratorilor barurilor sau localurilor mai sus amintite, sistemele informatice (aparate jocuri de noroc de tip slot - machine) instalate în aceste locaţii situate pe raza judeţelor Sălaj şi Maramureş, prin folosirea de chei speciale care permiteau modificarea paginii principale în funcţie de care aparatul de jocuri electronice calcula algoritmul care setează procentul de câştig raportat la sumele de bani introduse în aparat şi înregistrate de contorul mecanic.
Banii erau scoşi din evidenţa contabilă prin modificarea paginii electronice. Contabilele ţineau o evidenţă dublă a încasărilor. Cu banii negri erau cumpărate apoi obiecte de lux.
În urma activităţilor ilicite, membrii grupului infracţional organizat au investit sumele de bani obţinute din desfăşurarea activităţii infracţionale în achiziţionarea unor proprietăţi imobiliare, autoturisme de lux, bijuterii, aceştia depunând, totodată, periodic, sume de bani în diverse valute la diferite unităţi bancare pe raza judeţului Sălaj.
La percheziţii poliţiştii au găsit aproape 26 de kilograme de aur, echivalentul a peste 3,5 mil lei, 30 de calculatoare şi laptopuri 40 memory-stick-uri precum și un seif cu alte câteva sute de mii de euro. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 5.000.000 de euro.