Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 28 noiembrie: Cozmin Guşă: „Am cumpărat Petromservice“

Revista presei - 28 noiembrie: Cozmin Guşă: „Am cumpărat Petromservice“

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 10:48 28 Noi 2011 Modificat la 10:48 28 Noi 2011
Revista presei - 28 noiembrie: Cozmin Guşă: „Am cumpărat Petromservice“
Foto: Intact Images
Adevărul: Cozmin Guşă: „Am cumpărat Petromservice“. PSV Company, fosta Petromservice, a fost cumpărată pe 7 noiembrie 2011, cu doar câteva ore înainte ca Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi directorii companiei să fie reţinuţi de procurorii. Cozmin Guşă deţine jumătate din acţiunile noii societăţi care a preluat fosta Petromservice.

România liberă: Câţi bani se scurg prin fisurile RADET. Peste 1,5 miliarde euro sunt investiţiile necesare pentru redimensionarea sistemului RADET. Alături de alte 250 de companii cu capital de stat, RADET se află, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale, în situaţia de faliment, acumulând un nivel îngrijorător de arierate, dar beneficiind în continuare de subvenţii. Deşi în evidenţa Ministerului Economiei, RADET apare că pe durata anului 2010 a înregistrat profit, acest lucru se datoreză faptului că această regie a statului încarcă facturile consumatorilor cu pierderile din reţea şi primeşte an de an subvenţii de zeci de milioane de euro. Practic, regia nu suportă pierderile din reţea, RADET fiind subvenţionată din bani publici.

Daily business.ro: Gara de Nord intră în pământ. Tuneluri spre celelalte gări din Bucureşti. Guvernul României cu cel al Belgiei au semnat un memorandum de înţelegere, prin care se urmăreşte modernizarea infrastructurii feroviare a Bucureştiului, inclusiv prin coborârea Gării de Nord în subteran. Parteneriatul dintre cele două state va fi de tipul public-public.

Jurnalul Naţional: Bugetul pe 2012 este ambiguu. Vezi avertismentele Consiliului Fiscal. Proiectul de buget pentru anul viitor are câteva neclarităţi. Consiliul Fiscal spune că problema principală este legată de ţintirea unui deficit bugetar mai mic decât se intenţiona iniţial pentru 2012 şi de faptul că acest proiect ia în calcul o majorare a cheltuielilor de personal.

Puterea: Dedicaţii de 200 de milioane de euro. Articolul ne explică azi cum dau bani cu nemiluita instituţiile publice pe cumpărarea de maşini, laptopuri, mobilier, aparate de aer condiţionat şi telefoane mobile. Majoritatea achiziţiilor sunt făcute prin licitaţii, la care este depusă o singură ofertă sau prin negocieri directe.





×
x close