Antena 3 CNN Politică Meleșcanu, prima reacție după ce Iohannis i-a cerut demisia

Meleșcanu, prima reacție după ce Iohannis i-a cerut demisia

Meleșcanu, prima reacție după ce Iohannis i-a cerut demisia
Sursa foto: Foto: Gov.ro
de S.T.    |    29 Mai 2019   •   17:40

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, demiterea imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne, Teodor Meleşcanu, respectiv Carmen Dan, pentru modul în care au fost organizate alegerile.

Ministrul Teodor Meleșcanu a declarat miercuri seară, în direct la Antena 3, că „președintele are dreptul să își exprime orice opinie, dar când vorbește despre o demitere trebuie să aibă o bază pentru a cere demisia cuiva nu doar pe bază de gânduri, întrebări, presiuni și așa mai departe”.

Ministrul susține că nu își dă demisia.

Întrebat cine este vinovat pentru scandalul iscat în străinătate la alegerile europarlamentare și referendum, ministrul de Externe a spus că vinovat de votul în străinătate este președintele Iohannis.

„La două săptămâni după ce am stabilit care sunt secțiile de votare, la propunerea Ambasadelor și la solicitările unor misiuni diplomatice de către un număr semnificativ de cetățeni români, dânsul a anunțat că facem referendumul în aceeași zi. În consecință nu au putut să voteze toți oamenii, mai ales în secțiile aglomerate(...). Nu eu am făcut secțiile de votare”, a spus Meleșcanu, miercuri, în direct la emisiunea „100 de minute”.

„Nu facem nimic până nu vedem dacă este o vină și la cine este vina, apoi ne pronunțăm. Rezultatul va fi foarte repede adus la cunoștința tuturor”, a încheiat ministrul de Externe.

Citiți și:

PNL va depune plângere penală împotriva ministrului Meleşcanu pentru votul în diaspora

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close